pop up

utorak, 14. ožujka 2017.

Conte od Abramoviča želi 200 miliona za nova pojačanja

Conte od Abramoviča želi 200 miliona za nova pojačanja

Kako prenose engleski mediji, Antonio Conte će ovog ljeta tražiti ogromnu sumu novca od vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča kako bi dodatno pojačao ekipu.

Chelsea ove sezone igra sjajno i gotovor je sigurno da će osvojiti englesku Premier ligu, a glede FA Cupa - na dobrom su putu da i tu osvoje trofej.

Conte i Chelsea su najinspirativnija priča ove sezone u Premiershipu, a 11 utakmica prije kraja sezone svojim protivnicima su odmakli 10 bodova.

Novi ugovor je spreman za italijanskog stručnjaka na kraju sezone iako su se pojavie špekulacije da bi Conte zbog nostalgije mogao na kraju sezone napustiti Chelsea i vratiti se u Italiju.

Također, engleski mediji pišu da će Conte ovog ljeta od Abramoviča tražiti 200 miliona funti za nova pojačanja.

Navodno Conte želi dvojicu u odbrani, jednog veznjaka i jednog napadača. Što se veznjaka tiče, Conteove želje su Vidal iz Bayerna, a kao napadače na Stamford Bridgeu Conte vidi Moratu iz Reala i Belottija iz Torina.

Glede odbrane, Conte želi Bonuccija iz Juventusa kao štoperski par sa Luizom, a na poziciji beka vidi De Sciglija kojeg također želi Juventus.

Abramovič je spreman platiti Conteove želje ukoliko italijan osvoji duplu krunu, što se već sada čini kao sigurna opcija, prenose engleski mediji.
izvor:n1

Nema komentara:

Objavi komentar