pop up

srijeda, 15. ožujka 2017.

Lista 10 najomraženijih klubova Evrope - Znate li ko predstavlja Balkan?

Lista 10 najomraženijih klubova Evrope - Znate li ko predstavlja Balkan?


Italijanski sajt calciomercato.com, sastavio je listu najomraženijih klubova u Evropi. Da krenemo od desetog mesta, uz objašnjenja.

10. Dinamo Zagreb

Titula 11 godina u nizu, Mamić kao neko ko nikoga ne ostavlja ravnodušnim i optužbe da rivala da je Dinamo bio i ostao klub tajne policije.

9. RB Lajpcig

Krenuli su od nule, preskakali rangove, jasno novac Red Bula je učinio svoje, zovu ih veštačkim klubom bez tradicije.

8. Mančester Siti

Oni imaju tradiciju za razliku od Lajpciga, ali ona je sastavljena od poraza i razičaranja. Dolazak Arapa i kupovina igrača su im stvorili mnogo neprijatelja.

7. Seltik

Jasno da onaj deo Škotske koji navija za Gerse čini najveći deo ove priče, ali od kada su Rendžersi propali i Seltik nema rivala, i navijači ostalih klubova iz preziru.

6. Čelsi

Oni su praktično utrli klub tajkunima sa Istoka i bili Siti pre Sitija u Premijer ligi. Ali, niko nije očekivao da će Abramovičeva fudbalska avantura ovoliko trajati.

5. Bajern

Najpopuarniji ali i najomraženiji klub u Nemačkoj, način na koji ekonomskom moći otimaju igrače drugim klubovima poslednju deceniju i dominacija su pojačali negativna osećanja.

4. Mančester Junajted

Oni su promenili istoriju engleskog fudbala, dominirali Premijer ligom, smenili Liverpul sa vrha i te godine su promenile stvari, sada su na vrhu i meta svih, pogotovo zbog finansijske moći.

3. Juventus

Ova priča je poznata, "Verenica Italije", klub za koji navija 13 miliona ljudi na Apeninima, ostali ih mrze. Dominacija u ovoj deceniji je još više pojačala taj osećaj...

2. Real Madrid

Drugo mesto, ne mogu da budu prvi, jasno zbog čega. Često im neopravdano prišivaju Franka, ali u poslednjih par decenija arogancija sa kojom su pravili transfere, poslovna politika, činjenica da je spektakl ponekad važniji od rezultata je podelila svet, Real je verovatno i najveći klub na planeti, ali kao takav ima mnogo onih koji ih ne vole.

1. Barselona

Prvo mesto im je donela dominacija začeta krajem prošle decenije. Jasno, Barselona je izrasla u jedna od prva tri kluba na svetu od Gvardiole pa do sada, bila superiorna u odnosu na Real i stekla mnogo pristalica širom sveta. Sada pripada svima, ne samo Kataloniji. Ali, sa druge strane, navijači drugih velikih klubova, a njih je najviše, baš ne vole Barselonu što ih stavlja na prvo mesto. Zameraju im pre svega stvari koje su se dešavali u Ligi šampiona, sve odluke koje su išle u njihovu korist kada su i dobili posprdni nadimak UEFAlona.

Ovo je lista:

1. Barselona
2. Real Madrid
3. Juventus
4. Man. Junajted
5. Bajern
6. Čelsi
7. Seltik
8. Man.Siti
9. RB Lajpcig
10.Dinamo Zagreb

Nema komentara:

Objavi komentar